Karriär

Som anställd på Mark- & Miljörättsbyrån erbjuds du ett roligt och utvecklande arbete hos en arbetsgivare med högt i tak och god stämning. Hos oss kommer du att få arbeta med komplexa mål och ärenden och du kommer snabbt att få ta mycket eget ansvar och utvecklas i din yrkesroll. Du får även tillgång till vårt huvudkontor, som ligger i trevliga kontorslokaler på Kungsgatan i centrala Göteborg. Mark- & Miljörättsbyrån värnar utöver detta om våra medarbetares hälsa och fritid och tillämpar därför förmånliga arbetsvillkor samt strävar efter 40 timmars arbetsveckor.

Lediga tjänster

Just nu söker vi en erfaren advokat med inriktning mot mark- och miljörätt. Vi erbjuder även praktik under våren-sommaren 2019. Mer information om tjänsterna finns på LinkedIn. Varmt välkommen med din ansökan till rekrytering@mmbyran.se.

Jurist

Mark- & Miljörättsbyrån befinner sig i en expansionsfas och rekryterar därför jurister löpande. Som biträdande jurist på Mark- & Miljörättsbyrån kommer du att arbeta med såväl större som mindre ärenden och hantera olika typer av mark- och miljörättsliga frågor i ett tidigt skede. Du kommer utöver detta ha möjlighet att på olika sätt medverka till att utveckla advokatbyråns verksamhet.

Vi söker medarbetare som har hög social kompetens, förmåga att bygga förtroende och har ett genuint intresse för miljörätt, plan- och byggrätt samt speciell fastighetsrätt. Det är vidare av stor vikt att du har ett självständigt arbetssätt och motiveras av att arbeta med kvalificerade frågor i en miljö som präglas av laganda och högt i tak. Vi på Mark- & Miljörättsbyrån strävar även efter att samtliga medarbetare vidareutvecklas och vi värdesätter om du som söker dig till oss drivs av att utveckla din egen och andras juridiska kompetens. Andra viktiga egenskaper är att du som medarbetare är prestigelös, noggrann, effektiv och har en stark drivkraft att leverera hög kvalitet. Det värdesätts även om du är ansvarstagande, tar initiativ samt är affärs- och lösningsfokuserad. Tingsmeritering alternativt tjänstgöring vid mark- och miljödomstol är meriterande. I övrigt fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet då vi på Mark- & Miljörättsbyrån värdesätter långsiktiga relationer och samarbeten.

Legal trainee

Mark- & Miljörättsbyrån erbjuder jurister som nyligen har avslutat sin juristutbildning och befinner sig i början av karriären möjlighet att genomföra en tidsbegränsad traineetjänstgöring på sex månader. Vår målsättning är att du som trainee ska växa i din yrkesroll och få en god inblick i hur det praktiska arbetet på en byrå kan se ut. Som trainee kommer du att möta och arbeta med de olika klienter advokatbyrån företräder, såväl enskilda som myndigheter, företag och organisationer. Du kommer även att hantera olika typer av mark- och miljörättsliga mål och ärenden, samt i övrigt medverka till att utveckla byråns verksamhet. Mark- & Miljörättsbyrån har god erfarenhet av att arbeta med traineer och bland våra medarbetare finns exempel på när traineetjänstgöringen vid sitt slut övergått till en ordinarie anställning hos oss.

För att arbeta om trainee hos oss krävs det att du har ett genuint intresse för miljörätt, plan- och byggrätt samt speciell fastighetsrätt. Därtill ska du har läst minst en fördjupningskurs inom ett eller flera av advokatbyråns rättsområden. Vi ser också att du har hög social kompetens, ett självständigt arbetssätt och motiveras av att arbeta med kvalificerade frågor i en miljö som präglas av laganda och högt i tak. Andra viktiga egenskaper är att du är prestigelös, noggrann, effektiv och har en stark drivkraft att leverera hög kvalitet. Det värdesätts om du är ansvarstagande, tar initiativ samt är affärs- och lösningsfokuserad. Relevant arbetserfarenhet inom mark- och miljöjuridik är meriterande. I övrigt fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet då vi på Mark- & Miljörättsbyrån värdesätter långsiktiga relationer och samarbeten.

Legal intern

Mark- & Miljörättsbyrån erbjuder juriststudenter som är i slutet av sin utbildning möjlighet att genomföra praktiktjänstgöring hos oss inom ramen för sin juristutbildning. Vår målsättning är att du som student ska få en god inblick i hur det praktiska arbetet på en byrå kan se ut. Som praktikant kommer du att vara behjälplig med hantering av olika typer av mark- och miljörättsliga mål och ärenden, samt i övrigt utföra sedvanliga administrativa göromål på advokatbyrån. Mark- & Miljörättsbyrån har god erfarenhet av tidigare praktikanter, som efter genomförd praktik fått anställning på byråer, domstolar samt inom den statliga och kommunala sektorn. Praktiken utförs som huvudregel på vårt huvudkontor, som ligger i trevliga kontorslokaler på Kungsgatan i centrala Göteborg, men det finns även en viss möjlighet att förlägga arbetet på distans. Praktiken avser 10 veckors heltidstjänstgöring, med möjlighet till förlängning.

För att praktisera hos oss krävs det att du har ett genuint intresse för mark- och miljöjuridik samt har läst minst en fördjupningskurs inom ett eller flera av advokatbyråns rättsområden. Vi ser även att du har ett självständigt arbetssätt och utmanas av att arbeta med kvalificerade frågor i en miljö som präglas av laganda och högt i tak. Det är därtill viktigt att du har hög social kompetens, är engagerad och har en stark drivkraft att leverera hög kvalitet. Det värdesätts om du är ansvarstagande, tar initiativ samt är noggrann och effektiv. I övrigt fäster vi stor vikt vid personlig lämplighet då vi på Mark- & Miljörättsbyrån värdesätter långsiktiga relationer och samarbeten.

Varmt välkommen att kontakta oss!

Kontakt