Vi på Mark- & Miljörättsbyrån brinner extra mycket för barn som är särskilt utsatta. Därför har vi valt att vara företagssponsor för organisationen Wayo Wayo Kibra, som stöttar barn och ungdomar i slumområdet Kibera, utanför Nairobi i Kenya. Byrån har under året bidragit med ekonomiskt stöd till Wayo Wayo Kibras verksamhet och därigenom skänkt fortsatt hopp för framtiden.

Kibra barn

Älskade barn och ungdomar – ni är vår framtid och vår hopp! Inte alla barn i världen har så gott ställt som de flesta barnen i Sverige. Långt ifrån alla barn har tillgång till det som vi i Sverige ser som en självklarhet: rena kläder, skor i rätt storlek, rent vatten och mat. Inte alla barn har ett tryggt hem och möjlighet till skolgång. Det finns barn som lever utan sina föräldrar eller har föräldrar som är sjuka i HIV och AIDS. Miljontals barn och ungdomar lever i slumområden, bortglömda av världen.

För att ge barn och ungdomar i området ett roligt och meningsfullt sammanhang att tillhöra håller volontärledarna i den lokala organisationen Wayo Wayo Kibra i fotbolls- och hopprepsträningar fyra vardagseftermiddagar i veckan samt både lördagar och söndagar. Mark- & Miljörättsbyrån har mottagit ett tack-brev från den lokala organisationens ledning i Kibera, samt ett brev från Sveriges representanter, där det beskrivs vart bidraget har gått till.

Visionen är att Wayo Wayo Kibra ska etablera sig som en drivande god kraft i samhället och vara en språngbräda till fortsatt lärande och utbildning. Vill du också stötta Wayo Wayo Kibras projekt för barn och ungdomar i Kibra slum? Swisha valfritt belopp till 1234537775 (mottagare Global Relations). Märk betalningen “WAYO WAYO KIBRA”. Följ Wayo Wayo Kibras utvecklingsprojekt! Instagramkontot wayowayokibra /Facebooksidan Wayo Wayo Kibra. Kontakt: wayowayokibra@gmail.com.

Kontakt